Galleria d'Arte Teresa


François Glorieux


 

Kunstwerk Thérèse Van Hoof

2015

 

 

 

François Glorieux heeft naar beeld van het  kunstwerk 'Leggiero-Con Brio-Energico' van kunstschilder Thérèse Van Hoof  een verbluffende improvisatie gespeeld tijdens Special Event 'François Glorieux Solo' op 31 mei 2015 in Galleria d'Arte Teresa & Talentenhuis.

De kleuren verwijzen naar de muzikale karakters van tederheid  (linker gedeelte in zacht coloriet) en het krachtige of het woeste (rechtse gedeelte in donker coloriet).

Het tempo brengt alles in beweging. VERWELKOMING

 

 

'FRANçOIS GLORIEUX SOLO' 31 mei 2015

Galleria d'Arte Teresa & Talentenhuis - Boom

 

 

Galleria d'Arte Teresa opende haar deuren in het jaar 1998 onder grote belangstelling van pers en publiek. Tijdens de opvolgende jaren zijn er verscheidene kunstenaars en musici met veel lof de revue gepasseerd. Op 15 april 2012 is het Talentenhuis het annex geworden van Galleria d'Arte Teresa. Deze nieuwe ruimte werd een extra tentoonstellingsplatform met de mogelijkheden om uiteenlopende kunstvormen te tonen. Gedurende jaren werd er een diversiteit van zowel groeps- als solotentoonstellingen en concerten aangeboden

 

Wij hebben de eer en het genoegen het Special Event 'François Glorieux Solo' aan u te mogen voorstellen dit in het kader van het derde lustrum van Galleria d'Arte Teresa en 40 jaar schilderkunst van mezelf.

 

François Glorieux, pianist-componist-dirigent, entertainer, improvisator  werd geprezen in heel Europa, de VS, Latijns-Amerika , Canada, Japan, China, het Midden-Oosten en Afrika.

In  de jaren 60 was hij al actief voor Jeugd en Muziek. Tijdens internationale tournees van Canada  tot Centraal- en Zuid-Amerika bracht hij de klassieke muziek op een verbluffende manier in scholen en concertzalen tot de jongeren.

 

De  loopbaan van François Glorieux is een brede waaier van diversiteiten  waaronder :  de meer dan 6000 optredens in meer dan 60 landen, de  meer dan 300 composities in verschillende muziekgenres zowel klassiek als Jazz en ontspanningsmuziek, oprichter van verscheidene muziekensembles,  meer dan  40 CD's en LP's, verschillende decoraties en onderscheidingen, was  gedurende negen weken nummer 1 op de 'klassieke Hitparade' in Japan en kreeg twee gouden records,  de belangrijke ontmoetingen met de groten der aarde zoals

Neil Amstrong,  Annie Girardot, de sjah van Perzi‘,  Stan Kenton en de bijzondere  ontmoeting met Michael Jackson en zo veel meer.

Hij concerteerde  als pianosolist en dirigeerde de beroemdste  internationale orkesten in concertzalen over heel de wereld. Van USA tot Europa en nog meer buiten onze continenten.

 

Hij staat nu meer dan een halve eeuw op de planken, een duizendpoot die niet opgeeft. Componeert en treedt nu nog op met zijn soloprogramma's

 

François Glorieux is een levende legende  en blijft ons verrassen want het recentste nieuws is  dat hij zopas een ware triomf  heeft behaald  in Cannes eveneens op de rode loper.

 

Tevens werd hij voor zijn  60-jarige carrire uitgenodigd in een tiental hoofdsteden en om één van de meest bekende orkesten te dirigeren met een start in Dubai. Hij heeft ook opdracht gekregen om filmmuziek te schrijven met Beyonce.

 

Op een gezegende leeftijd weet François Glorieux  met vurig enthousiasme en bruisende vitaliteit te boeien, te verrassen en te betoveren.

Hij voert u, langs de wit-zwarte toetsen op het klavier, mee naar pittige anekdotes uit zijn leven en tovert zijn meesterlijke improvisaties uit de vingers.

 

Muziek laat overleven, muziek houdt jong! Persoonlijk citeer ik :

'De vingers vinden het ritme van de toetsen en het hart vindt de liefde voor muziek.'Galleria d’Arte Teresa & Talentenhuis

Stellen voor

 

 

SPECIAL EVENT

 

FRANçOIS GLORIEUX SOLO

Wereldvermaard pianist, componist, dirigent, animator, improvisator, pedagoog, arrangeur

 

 

 

 

 

ZONDAG 31 MEI 2015 OM 15U

 

 

Inkom 45 EUR

 

 

Adres : Tuyaertsstraat 38. 2580 Boom

 

Inschrijving verplicht vóór 10 mei per mail of telefoon met voorafgaande betaling van volledig inschrijvingsgeld

op rekening BE 38 3770 4678 6672 met de vermelding ‘François Glorieux Solo + naam + aantal personen’

 

Plaatsen zijn beperkt! Wees er vlug bij en mis deze unieke 2u durende voorstelling niet(*).

 

Deuren open: 14u30

 

Na de voorstelling wordt een receptie aangeboden.

 

Telefoon: 03/844.13.38 of 0485/74.30.38 – E-mail: arte_teresa@yahoo.com

 

(*)De organisator behoudt zich het recht voor om de periode van inschrijving voortijdig af te sluiten van zodra het aantal inschrijvingen het maximum aantal bereikt heeft.Het Special Event 'François Glorieux Solo' is het unicum en de ere-dag voor Galleria d'Arte Teresa & Talentenhuis op 31 mei 2015

 

 

 

 

Galleria d’Arte Teresa & Talentenhuis

 

 

 

SPECIAL EVENT ‘FRANçOIS GLORIEUX SOLO’

IN GALLERIA D’ARTE TERESA & TALENTENHUIS OP 31 MEI 2015 OM 15U

 

 

 

Het Special Event 'François Glorieux Solo' is het unicum en de ere-dag voor Galleria d'Arte Teresa & Talentenhuis op 31 mei 2015. Deze internationaal bekende componist - pianist heeft miljoenen mensen in vele concertzalen over heel de wereld kunnen veroveren met zijn unieke en meesterlijke muziekvertolking en virtuositeit op de vleugelpiano. U moet niet stokstijf zitten luisteren want zijn interactie met het publiek maakt het zeer boeiend en amusant. U wordt dus zeer aangenaam verrast door zijn uitzonderlijke improvisaties op de piano. Het is een rijkelijk moment deze maestro te kunnen ontmoeten. Kom persoonlijk kennis maken op 31 mei om 15u in Galleria d'Arte Teresa & Talentenhuis .Na het optreden wordt u op een feestelijke receptie ontvangen en is er de gelegenheid om een vriendelijk gesprek aan te gaan met deze pianovirtuoos. Kom uzelf overtuigen van zijn all-round-talent en reserveer vlug uw plaats vóór 10 mei.

Dit feestelijk gebeuren staat in het kader van het 3de Lustrum van Galleria d'Arte Teresa en 40 jaar schilderkunst van Thérèse Van Hoof.

 

 

 

Telefoon: 0485.30.38 of 03.844.13.38

E-mail:arte_teresa@yahoo.com                   Website: www.galleria-arte-teresa.be

 


2022 © Galleria d'Arte Teresa. Alle rechten voorbehouden.Alle foto's en teksten op deze website zijn eigendom van Thérèse Van Hoof en Galleria d'Arte Teresa en mogen door derden nooit zonder toestemming gebruikt worden voor persoonlijke en commerciële doeleinden.