Galleria d'Arte Teresa


Archief
Art is much more than just art

Realiteit is hard, koud en saai. De visuele kunstvorm interpreteert en herschept dit op een unieke manier. In haar kunstwerken geeft Thérèse Van Hoof háár kijk op de realiteit. Deze artistieke creaties nemen de toeschouwer mee in de kleurrijke wereld die schuilgaat achter de vluchtige realiteit van elke dag.


Haar passie

Thérèse Van Hoof werd geboren op 29 mei 1949. Haar ganse leven staat in het teken van kunst in de brede betekenis van het woord. Naast schilderen, speelt zij ook nog piano en is actief in de bewegingsleer. Zij houdt ervan om kunstzinnig uit de hoek te komen,te verrassen, te verleiden, te imponeren, kortom... om op een originele manierte creëren. Niets heeft haar van haar initiële doelstellingen doen afwijken. Resoluut en zonder omwegen kiest zij voor de voorliefde die haar ganse leven al in de ban houdt : KUNST


Galleria d'Arte Teresa


Op 5 april 1998 werd de kunstgalerij "Galleria d'Arte Teresa" boven de doopvont gehouden. Een nieuwe stap in de rijkelijk gevulde carrière van Thérèse Van Hoof. Hier komt het rijke oeuvre van Thérèse Van Hoof tot uiting en kan de toeschouwer voelen wat een kunstenaar voelt. Men kan er even stilstaan bij de realiteit en van gedachten wisselen over... KUNST.


Men kan Thérèse ook steeds zelf tegen het lijf lopen op de Grote Markt van Antwerpen, langs de Brugse reien, op de verlaten Boomse steenbakkerijen, op de Kalmthoutse heide,...en op andere plaatsen waar zij haar fantasie de vrije loop kan laten gaan, zelfs tot ver buiten onze vertrouwde Belgische grenzen.

"Galleria d'Arte Teresa" biedt de mogelijkheid aan andere kunstenaars om hun werken aan het publiek te tonen. Naast beeldende kunst organiseert Thérèse Van Hoof eveneens concerten.

Galleria d'Arte Teresa bevindt zich in het hartje van de Rupelstreek, centrum van Boom, op het kruispunt Tuyaertsstraat - Brandstraat. De expositieruimte is gemaakt in zeer fijn Italiaans marmer en witte sierplaaster met daartussen drie sierlijke boogramen die een architectonisch geheel vormen. De vleugelpiano geeft een nog rijkere en statische blik aan het geheel.

Bent U geïnteresseerd en wenst U meer inlichtingen, dan kan U telefonisch contact opnemen op het nummer 03/844.13.38 of 0485/74.30.38. U kan ook een bezoek brengen aan Galleria d'Arte Teresa, Tuyaertstraat 38, Boom. Er is een ruime parking op wandelafstand van de galerij.

2022 © Galleria d'Arte Teresa. Alle rechten voorbehouden.Alle foto's en teksten op deze website zijn eigendom van Thérèse Van Hoof en Galleria d'Arte Teresa en mogen door derden nooit zonder toestemming gebruikt worden voor persoonlijke en commerciële doeleinden.